Имплантация при недостатъчен обем на костта


Оралните хирурзи в клиника Дентапрайм разполагат с неимоверно голям опит особено в областта на костното изграждане. Дори при не особено благоприятна анатомия на челюстната кост, с помощта на синуслифт, костна трансплантация и други методи за костно изграждане те правят възможно поставянето на зъбни имплантати.

Костно изграждане

С напредване на възрастта, при хроничен пародонтит (възпаление на венците) и под влияние на други рискови фактори започва резорбция на челюстната кост. В резултат на това зъбните корени постепенно губят своята опора в отдръпващата се кост и накрая падат. Така вследствие на пародонтит зъбите си губят много повече хора, отколкото поради кариес!

Челюстта остава здрава и силна тогава, когато се натоварва редовно. Т.е. когато зъбите посредством зъбните корени упражняват натиск върху костта при дъвкане. При липса на зъби такова натоварване липсва и челюстта постепенно се стопява.

Челюстната кост може да бъде толкова тънка, че да не може да осигури опора на зъбните имплантати, които следва да бъдат поставени в нея. Те биха стърчали твърде много над нея, дори при използване на най-малкия размер имплантати.

В този случай Вашият орален хирург в Дентапрайм може да проведе т.нар. костно изграждане. При по-малка площ, например в областта на един или два зъба, често е възможно едновременно изграждане на костта и поставяне на имплантата. При по-големи участъци първо се прави костно изграждане и след оздравителен период от до 6 месеца се провежда имплантацията. Методът за вертикално изграждане на страничната част на горна челюст се нарича синуслифт.

При костно изграждане в клиника Дентапрайм се работи със собствена кост или за предпочитане с костен заместител като BIO-OSS. Последният е високотехнологичен биопродукт, който показва отлични резултати, надеждност и дългосрочна успеваемост (15 години).

При голямо по площ костно изграждане може да се наложи трансплантация на собствена кост. Отнемането на кост от тялото, напр. от бедрената кост, е сложна манипулация, която може да бъде и болезнена. Освен това съществува риск от възникване на дефекти вследствие отнемане на костта, както и от инфекции. Това е и причината тази т.нар. трансплантация на бедрена кост да не се практикува в клиника Дентапрайм.

При необходимост Вашият лекуващ орален хирург в Дентапрайм може да обогати нанокристалите на костнозаместителния материал с фактори на разстежа, за да ускори оздравителния процес. Високоефективен е и методът, при който се използва костен материал, придобит по време на препарацията, тъй като съдържа фактори на растежа от собственото тяло.

Виждате, че модерните биотехнологии, прилагани в клиника Дентапрайм, разкриват нови перспективи: Вече почти няма пациент, на който в клиника Дентапрайм да не може да бъде поставена неснемаема зъбна конструкция.

Кой метод е най-добрият за Вас, ще Ви разясни Вашият орален хирург след поставена диагноза в клиника Дентапрайм. За целта ще бъде изготвен триизмерен модел на Вашата челюстна кост с помощта на модерен компютърен томограф.

Специалистите в клиника Дентапрайм извършват костно заместване почти всеки ден. Опит, който гарантира оптимални резултати.