Диагнодент


Профилактика и лечение на кариес с Диагнодент

Откриване на кариеси без пробиване!
Една високотехнологична иновация в клиника Дентапрайм помага за сигурното, бързо и лесно откриване на скритите кариеси: Диагнодент.

Често скритите кариеси не могат да бъдат открити с просто око и при използване на неточни, конвенционални инструменти. В резултат на това кариесът се разпространява, докато стане достатъчно голям, за да бъде разпознат от зъболекаря. С помощта на борче кариесът бива отстранен, а дупката запълнена с пломба или инлей.

По-лесно би било, ако тази продължителна процедура се избегне посредством навременно откриване на скрития кариес. В повечето случаи тогава лечението може да премине без използване на пробиващи инструменти – минимално инвазивно и щадящо зъба, например чрез реминерализация на зъбния емайл.

Дентална клиника Дентапрайм е едно от първите лечебни заведения в световен мащаб, което разполага с високотехнологичната иновация Диагнодент. Този апарат използва различната флуоресценция на здравата и на заболялата зъбна субстанция. Така Вашият лекуващ лекар в Дентапрайм ще открие дори най-фините лезии. Метод, който по своята надеждност няма аналог. Здравата зъбна субстанция остава незасегната: без дупки, пукнатини или повреждане.